В Молдове

Subvenționarea agriculturii: Câte hectare gestionează solicitanții de suport

Автор: AgroExpert
subvenții agricultori AIPA - agroexpert.md

Cei mai mulți agricultori care au solicitat subvenții în anul 2023 au o suprafață de teren de până la 100 de hectare. Despre aceasta au precizat reprezentanții Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) într-un răspuns oferit pentru AGROEXPERT.

Potrivit acestora, circa 80% din totalul solicitanților de suport financiar cultivă culturi agricole pe o suprafață de până la 100 de hectare.

„Analizând informația deținută în Sistemul informațional de evidență a solicitanților și beneficiarilor de subvenții, cu privire la suprafața de teren pe care o dețin, urmare a celor declarate de către solicitanți, putem menționa că din numărul total, 79,8% constituie fermierii cu o suprafață de până la 100 ha”, menționează funcționarii AIPA.

Grupul de fermieri cu suprafețe mai mari este mai restrâns. Analiza arată că 10,9% dintre fermieri au declarat că dețin între 101 și 300 de hectare. Totodată, 5,2% din solicitanți gestionează exploatații agricole între 301 și 600 de hectare.

Datele AIPA mai evidențiază că doar 2,9% dintre fermieri dețin între 601 și 1.500 de hectare, iar 1,3% dintre solicitanți au menționat că gestionează exploatații agricole de peste 1.501 de hectare.

Precizăm că, fermierii din Republica Moldova au depus în anul 2023 un număr de peste 16 mii de cereri din diverse raioane. Producătorii agricoli din Cahul au luat inițiativa, depunând 380 de cereri pentru sprijin financiar.

Citește și: Fermierii, în căutare de susținere financiară: Topul cererilor pe raioane

În anul 2023, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepționat un număr record de cereri cu privire la acordarea sprijinului financiar

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!