В Молдове

Un căprior rănit a fost salvat: „Se află sub supravegherea veterinarului”

Автор: AgroExpert
căprior rănit IPM - agroexpert.md

Inspectorii de mediu au salvat un căprior de aproximativ 10 luni, grav rănit în regiunea capului. Acesta a fost descoperit în apropierea satului Zloți, raionul Cimișlia.

Potrivit Inspectoratului pentru protecția Mediului (IPM), animalul a fost transportat urgent la un specialist veterinar, unde i s-a acordat intervenția medicală necesară pentru a-i salva viața.

„În prezent, căpriorul se află sub supravegherea medicului veterinar, beneficiind de îngrijiri specializate pentru recuperare. Odată ce se va restabili complet, planificăm să-l eliberăm în habitatul său natural, acolo unde poate trăi în armonie cu mediul înconjurător”, se arată în comunicatul emis de IPM.

În acest context, inspectorii de mediu atrag atenția asupra gravității braconajului și aduce în prim-plan faptul că vânatul copitatelor este strict interzis pe teritoriul Republicii Moldova.

„Astfel de acțiuni ilegale nu numai că pun în pericol viața sălbatică, dar conduc și la pedepsire penală. Este important să ne amintim că respectarea legilor și a mediului înconjurător sunt responsabilități colective”, punctează IPM.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!