Животноводство

Răceala la găini: Cum să tratezi afecțiunea prin metode naturale

Автор: AgroExpert
găini răceală tratament - agroexpert.md

Răceala la găini poate fi o problemă comună în crescătoriile de păsări, afectând sănătatea și productivitatea acestora. Pentru a le ajuta să se recupereze, este recomandat să le hrănești cu ceapă tocată și usturoi, care susțin sistemul imunitar. Totodată, tratamente naturale precum decoctul de urzică și ceaiul de tei pot fi folosite pentru a combate răceala și a întări sănătatea păsărilor.

Primele simptome ale păsările bolnave sunt o respirație greoaie și zgomotoasă, acestea sunt letargice și au un comportament mai ciudat și pot strănuta exact ca și oameni, scrie cumsa.ro.

Totodată, păsările pot avea secreții nazale și oculare atunci când suferă din cauza unei infecții respiratorii. Păsările pot avea și umflături pe față, mai ales în jurul ochilor. Se poate întâmpla ca păsările să aibă și diaree.

Pe măsură ce boala evoluează, păsările vor pierde în greutate și va scădea producția de ouă. Pe lângă asta, păsările vor mânca mai puțin din cauza apetitului redus.

Pentru a ajuta păsările și a le întări sistemul imunitar, este indicat să le hrănești zilnic cu ceapă tocată și usturoi tocat. Nu trebuie să le dai cantități mari, însă trebuie să știi că ceapa și usturoiul ajută la întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, poți pisa câțiva căței de usturoi în hrana păsărilor și în acest fel te asiguri că acestea îl mănâncă. Drept urmare, sistemul imunitar este ajutat și păsările își pot reveni mai repede. Astfel, poți să combați răceala la găini destul de repede.

În același timp, păsările vor fi mai sănătoase dacă le hrănești cu pătrunjel, deoarece planta conține vitaminele A, B, C, E, K, dar și calciu, magneziu, seleniu, zinc și fier.

Mai trebuie să știi că oțetul de mere este un antibiotic natural, așa că acesta se poate pune în apa pe care păsările o beau. Acest oțet se pune doar într-un vas de plastic, nu în vas de metal.

Mai poți utiliza un decoct de urzică sau ceaiul de tei pentru a trata răceala la găini. Nu trebuie să depui mari eforturi, însă păsările tale vor fi protejate mult mai bine împotriva unei răceli.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!