Агроменеджмент

Schimbările bruște de temperatură pot afecta familiile de albine

Автор: AgroExpert
Expert: Андрей Зэгэряну
apicultură schimbări bruște de temperatură - agroexpert.md

Decalajul de temperatură poate avea un impact asupra familiilor de albine. Situația devine critica mai ales în cazul în care în cuibul familiilor de albine există puiet. Președintele Asociației Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM), Andrei Zăgăreanu susține că dacă albinele au fost pregătite cu grijă în toamnă, având rezerve suficiente de hrană și cuiburi bine formate, pericolul este redus. 

În aceste momente, intervenția apicultorilor nu este necesară, cu excepția cazurilor în care unele familii de albine nu dispun de rezerve suficiente de hrană.

„Dacă apicultorul și-a notat undeva sau cunoaște că la unele familii de albine nu sunt rezerve de hrană se recomandă administrarea turtelor candy, care se plasează direct deasupra ghemului. Pentru că atunci când nu există suficientă hrană, albinele se confruntă cu dificultăți în a se deplasa la temperaturi joase pe fagurii învecinați pentru a consuma cantitatea de hrană disponibilă acolo”, a punctat Președintele Asociației Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM).

Citește și: Administrarea turtelor Candy la albine pe timp de iarnă – sfaturile expertului

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!