В мире

Protestul agricultorilor români continuă: Au blocat intrările în orașe

Автор: AgroExpert
protest agricultori România - agroexpert.md

Crește furia transportatorilor și fermierilor, care continuă protestele pentru a șasea zi la rând. Circa 4.500 de camioane și tractoare sunt scoase în stradă și paralizează intrările în marile orașe din România.

Pe centura Capitalei este o nouă zi de circulație de coșmar. Zeci de camioane și utilaje agricole blochează una din benzile de circulație în zona Afumați. La intrările în orașe poliția face filtre pentru a-i opri pe protestatari, scrie digi24.

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut luni miniștrilor de linie să urgenteze elaborarea actelor normative care să rezolve problemele semnalate de fermierii și transportatorii care protestează.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, scopul discuțiilor de la Palatul Victoria a fost urgentarea elaborării de acte normative care să transpună în practică soluțiile convenite de cele două părți prin procesele-verbale încheiate.

„Membrii Executivului au prezentat modul în care prioritizează aceste proiecte legislative, astfel încât în următoarele şedinţe de Guvern să fie adoptate primele hotărâri de guvern şi ordine de ministru cuprinzând măsurile concrete agreate în sprijinul fermierilor şi al transportatorilor”, se arată în comunicat.

24 de dosare penale după protestele fermierilor

Autoritățile au declarat luni că au fost înregistrate 24 de dosare penale, la nivel național, în urma protestelor fermierilor. De asemenea, au mai adăugat că pe grupurile de WhatsApp au fost postate mesaje care incită la violență. Unele persoane cer ca protestatarii „să ia topoarele și lopețile și să meargă pe jos la Guvern”.  

„Polițiștii s-au autosesizat vizavi de comiterea acestor fapte prin semnale transmise în spațiul public, cât și de la o serie de protestatari care au semnalat că pe grupuri de WhatsApp au fost postate mesaje care incită la violență. Facem tot ce putem pentru identificarea persoanelor care transmit astfel de mesaje. Scopul activității noastre este unul preventiv și le desfășurăm în conformitate cu legislația în vigoare”, a spus un oficial din cadrul Poliției Române.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!