Agromanagement

Самое интересное за неделю 06- 12 сентября

Reparația drumurilor: Premierul cere amenzi la neîndeplinirea lucrărilor

Rețeaua de drumuri publice naționale care se află în gestiunea Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” constituie 5 902 km. Executarea lucrărilor de întreținere a drumurilor publice naționale se efectuează de către 11 întreprinderi specializate S.A. „Drumuri”. În cadrul S.A. „Drumuri” activează circa -1 950 angajați. Detalii…

Ion Dolganiuc:”Am înregistrat cele două branduri locale pentru a promova produsele din Colibași”

Satul Colibași din raionul Cahul reprezintă un model de localitate în care locuitorii se simt bine, datorită condițiilor de trai moderne și datorită unui primar care știe să atragă investiții pentru a moderniza continuu infrastructura comunitară. Satul Colibași dispune chiar și de o stație proprie de pompieri, de un sistem de salubrizare care funcționează ca la carte, fiecare gospodărie deținând câte un tomberon, dar și de două branduri locale înregistrate. Detalii…

Executivul Patronatului de Lapte și Produse Lactate „LAPTE” este în căutarea unei Companii de Consultanță

Asociația Națională a Producătorilor de Lapte și Produse Lactate „LAPTE” anunță că Executivul Patronatului este în căutarea unei Companii de Consultanță pentru executarea unui studiu care ar cuprinde mai multe obiective:

Studiul potențialul de dezvoltare al pieței de produse lactate din Republica Moldova este menit să identifice capacitățile de substituirea a importului de lapte și a produselor lactate, să identifice necesarul de investiții în acest sens pentru formularea unui program de suport și recuperarea investițiilor private.  Detalii…

România vrea să ofere Moldovei mai mulți bani: Până la 100 de milioane de euro

România vrea să ne ofere mai mulţi bani decât au rămas din acordul de asistenţă financiară nerambursabilă, semnat în 2010 şi care a expirat în acest an. Detalii

Producerea cătinii albe în Moldova, afacere în creștere constantă

Recoltarea cătinei albe este în toi, iar pentru a explica tehnicile de recoltare a ei, Universitatea Agrară de Stat din Moldova (UASM) în parteneriat cu compania Klevins SRL, cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă a Moldovei (APM), a organizat o vizită de studiu a studenților de la facultatea de horticultură la o plantație de cătină albă din raionul Orhei. Detalii…

Carburanții se scumpesc din nou mâine, majorare pentru a șasea zi consecutiv

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit un nou preț la carburanți pentru ziua de mâine, 10 septembrie.Potrivit prețurilor-plafon stabilite de ANRE, benzina și motorina se vor scumpi mâine pentru a șasea zi consecutiv. Detalii…

Alegeți pachetul complet de tratament sămânță cereale păioase de la IMEXAGRO

Pentru o cultură de grâu/orz de SUCCES, efectuați tratamentul semințelor corect! Cunoaștem că, fără de un material semincer de calitate și un tratament specific împotriva dăunătorilor ce atacă cultura de grâu în prima perioadă de vegetație, dar cât și a bolilor care se transmit prin sămânță, cât și nemijlocit din resturile vegetale din sol, pornirea viguroasă în vegetație a grâului și orzului poate fi puternic afectată și, în consecință, rezultatul este diminuarea producției sau chiar pierderea culturii. Detalii…

Этой осенью поддержи свой бизнес с FinComBank. До 1 000 000 лей под залог техники

С FinComBank #ПОДДЕРЖИСВОЙБИЗНЕС. Сейчас самое подходящее время для реализации заветных планов и новых идей.  

FinComBank является надежным партнером, и всегда спешит на помощь. Предлагаем воспользоваться финансированием для микро-, малого  среднего бизнеса в сумме до 1 000 000 лей под залог купленной техники! Детали…

Vasile Șarban:”Povara pentru producătorii de pâine este mai mare decât acei câțiva bani care s-au adăugat la prețul unor tipuri de pâine”

În această săptămână prețul la câteva tipuri de pâine a crescut cu câțiva bani, la fabrica de la Bălți și la cea de la Soroca, veste care s-a răspândit în rândul populației, după ce s-a auzit la televizor că se scumpește pâinea în țară. Și acest lucru se întâmplă exact după ce reprezentanții Ministerului Agriculturii au anunțat că avem o recoltă record la grâu în acest an. Care este situația reală și cum va interveni MADRM în procesul de stabilire a prețurilor la pâine, ne-a explicat Secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Șarban. Detalii…

Каролина Линте: «Для подорожания молочных продуктов назрело множество объективных причин»

В конце прошлой недели некоторые молдавские СМИ, ссылаясь на источники в руководстве крупных предприятий-производителей, сообщили о повышении розничных цен на молочные продукты в самое ближайшее время - на 8%. По запросу корреспондента agroexpert.md в Патрональной ассоциации производителей молока и молочных продуктов ассоциации «Lapte» информацию о подорожание этих товаров, с оговорками, подтвердили и разъяснили. Детали… 

Croația – o piață cu potențial pentru fructele din Moldova

Croația importă mai multe bunuri decât exportă, fapt determinat de surplusul de servicii, în timp ce deficitul se regăsește în comerțul cu mărfuri. În Croația producția agricolă înregistrează 3-4% din PIB. În același timp, Croația importă mai multe produse agricole decât exportă, iar acest fapt este specific și pentru sectorul fructelor proaspete. Producția de fructe în Croația acoperă aproximativ 35 000 de hectare, ceea ce reprezintă doar 2,8% din terenurile agricole utilizate. Detalii…

FAO sprijină micii fermieri din Moldova să-și sporească reziliența și productivitatea

Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite în Moldova (FAO) lansează un nou proiect care va răspunde nevoilor micilor fermieri și fermelor de familie, afectate de consecințele pandemiei COVID-19 și a secetei din 2020. Detalii…

Fructele moldovenești au șanse să ajungă pe piețele UE dacă se vor conforma cerințelor de calitate

Pentru prima dată două companii producătoare și exportatoare de fructe din Moldova participă sub standul comun „Moldova un gust deosebit” în cadrul expoziției Internaționale Macfrut, care are loc în perioada 7-9 septembrie la Rimini, Italia. Detalii…

Serghei Tutovan: ”Viticultorii vor avea roadă bună, în special cei care au respectat toate tehnicile necesare”

Tradițional, culesul strugurilor începe la mijlocul lunii septembrie, în realitate, culesul viei nu are o dată fixă și depinde în totalitate de stadiul de coacere și de greutatea strugurilor. Cu toate că viticultorii cu experiență se folosesc mai mult de intuiție când vine vorba de stabilirea perioadei optime de culegere a viei, totuși există anumite tehnici, pentru a stabili dacă strugurii sunt culeși la momentul potrivit. Recoltarea depinde de maturitatea fiziologică a boabelor şi de cantitatea de zahăr pe care o conţin acestea, susțin experții. Detalii…

⚡️Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!